Op 2 juli reisden onze toegewijde medewerkers Annemarie en Manouk naar Leusden voor een specialisatiecursus bij CareConnection. CareConnection biedt een digitale oplossing voor het aftekenen van medicatie, waarmee papierverspilling wordt verminderd en medicatiewijzigingen dankzij de samenwerking met apotheken altijd up-to-date zijn.

Deze cursus bouwt voort op de implementatie van NCare bij BOAT. In november vorig jaar reisden enkele van onze collega’s eveneens naar Leusden voor de implementatiedag, waar NCare voor onze locaties werd ingesteld. Sinds februari 2024 zijn we op beide locaties volledig overgestapt naar het digitaal aftekenen van medicatie.

De specialisatietraining op 2 juli richtte zich op de verdere optimalisatie van medicatieveiligheid. Annemarie en Manouk leerden hoe NCare helpt bij het bewaken van medicatieveiligheid door middel van BI-rapportages. De rapportages identificeren situaties waarin het aftekenen van medicatie misgaat, zoals niet ingenomen medicatie (met of zonder reden), afwijkingen van de medicatielijst en niet afgetekende medicatie. Dankzij de training weten Annemarie en Manouk nu precies waar ze deze informatie kunnen vinden en hoe ze hierop kunnen handhaven.

Met deze nieuwe kennis zijn Annemarie en Manouk goed voorbereid om de veiligheid van medicatiebeheer binnen BOAT verder te verbeteren. Dit is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om de zorgkwaliteit voor onze bewoners te waarborgen.

Ook interessant om te lezen

Meer Nieuws